Skärmflyg i Åre!

Nu går det att se skärmflygningen som Jonathan och Kristian gjorde 2023 på vår kanal. Den är även textad på svenska och engelska. Det finns minst ett stavfel i den och det är att Algot inte stavas Algott i detta fall. Stort tack till alla inblandade.

Filmen är lite över 7 minuter lång och som ni förstår finns det mer material än det som visas. Vissa saker passade inte riktigt in och andra saker påverkade flödet i filmen. Det är dock material som kan visas på andra sätt i framtiden.

När det gäller ljud så var 95% av allt ljud från kamerorna under flygningen ljud som inte gick att använda alls. Vi använde små kompakta mikrofoner som monterades så gott det bara gick utifrån kläder, utrustning och säkerhet. Så det kan ibland peaka på några ställen (som vid skrik). Dock kul att det faktiskt går att höra något från själva flygningen som oftast försvinner när vindmotståndet ökar.


När nästa film kommer är oklart. Det finns testsaker som vi vill visa med vår R50-kamera. Men det finns saker som vi gjort som ligger i arkivet och väntar. Exempelvis ska vi göra en återblick när vi skulle göra pyroteknik i ett tv-program.

Tills dess, njut av hösten.