Policy & kakor

För att denna sida ska fungera korrekt, så måste vi ibland spara en liten data fil som kallas för kaka på din enhet.

Vad är kakor?

En kaka eller cookie som de heter på engelska är en liten textfil som en webbsida sparar till din enhet när du besöker webbsidan. Den sparar information som val och inställningar besökaren gör (som inloggning, språk, tecken storlek och andra visnings alternativ) för en tid. Detta är för att besökaren inte ska behöva ställa in samma sak om och om igen medans man är på webbplatsen.

Hur använder vi kakor?

Några av våra sidor använder kakor för att komma håg:

  • dina visnings inställningar, som färginställningar eller tecken storlek
  • om du har accepterat att vi använder kakor eller inte

Våra sidor som har videos använder kakor för att anonymt samla in statistik om hur du hittade den och vilka videos du har tittat på.

Att aktivera dessa kakor är inte ett nödvändigt måste för att webbsidan ska fungera men de ger besökaren en bättre upplevelse. Du kan ta bort eller blockera dessa kakor, men om du gör detta så kan vissa av funktionerna på denna webbplats sluta fungera som de är tänkt.

Den kak-relaterade informationen är inte till för att identifiera dig personligen. Dessa kakor används inte i något annat syfte än vad som beskrivs här.

Hur man kontrollerar kakor

Du kan kontrollera och/eller ta bort kakor som du vill – för mer information, besök aboutcookies.org. Du kan ta bort alla kakor som du redan har på din enhet och du kan ställa in i de flesta webbläsarna att blockera att kakor sparas. Om du gör detta, så kan du behöva att manuellt ställa in inställningar varje gång som du besöker en webbsida och vissa tjänster och funktioner kan sluta att fungera.