Hösten 2023

Så är hösten här efter en relativt varm försommar och avslutningsvis väldigt blöt sensommar. Vi kan konstatera att vi lever i en känsligare värld idag med vår miljö och med diverse tråkigheter (en del rejäla sådana) som fortfarande pågår när envisa personer vidhåller att de aldrig gör fel. Gör man aldrig fel behöver man inte ändra sig sägs det. Kanske därför dumhet kan upprepas med ständig förvåning som reaktion. Även fast Team FX inte sysslar med någon form av politik så påverkas vi ändå indirekt av det rådande världsläget. Både när det gäller värderingar och val vi gör. Det är viktigt att dessutom kunna balansera detta sunt i ens verklighet.

På tal om verklighet. Under våren prövade Team FX VR på Östersunds VR Center. Något som filmades och går att beskåda på vår hemsida eller via Youtube. En kul sak att göra tillsammans som vi funderat på sedan 2022.

Under våren tog några medlemmar även på sig skidorna och åkte till Bydalen. Även det finns att se på film. Föret var närmast perfekt när temperaturen plötsligt sjönk några grader och gjorde att det inte blev lika löst i backen.

För er som gillar hästar så blev det tandemkörning på travet och vårt minicrew var på plats och gjorde ett oplanerat reportage kring det i samråd med travskolan. Den klipptes färdig under veckan som varit.

Senare i juni blev det högt äventyr för två av medlemmarna genom skärmflyg i en till synes perfekt dag i Åre. Skärmflygningen filmades och är i skrivandes stund i planeringsfasen för klippning. Minst 4 kameror användes och vi hade även mikrofoner på de som flög. Flygningen skedde innan de kraftiga regnen som gjorde skador i byn.

Sommaren avslutade med insatser på Storsjöyran. Något Team FX varit delaktig på sedan 2001 även om antalet deltagare varierar från år till år. Trots alla åren så går det inte att förlita sig på gamla rutiner och det gör det både utmanande och spännande.

Vad ser vi när vi blickar framåt? Svårt att säga. Vi är ju anpassningsbara. Men rent allmänt är vi mer upptagna privat på hösten. Vi har varit i samtal med eventuella filmprojekt men det är en långsam process. Om det blir av och att vi har möjlighet att göra det återstår att se. Några olika investeringar ser vi även över som kan vara till nytta för föreningen. Något vi återkommer till om det blir aktuellt. Personligen så är det alltid något administrativt att sitta med och diverse småfilmer att klippa som visar vad vi gör. I takt med att dagarna blir kortare så får vi se vad som händer. Det finns mycket vi vill pröva på och göra. Så vi saknar inte idéer.

Tills dess. Sköt om er, var goda människor och ha en bra höst.