Året är 2023

Tiden kan både gå snabbt och långsamt på samma gång. 2022 var första året där större delen av världen kändes pandemifri och man började blicka framåt vad det åter igen skulle medföra. Vad överlevde efter över 2 år av social distansering? Det skulle visa sig att saker inte var helt över och att det dessutom uppstod nya hot mot den värld och demokrati vi så länge tagit för givet. Tänker inte nämna det fruktansvärda krig som pågår i Ukraina för det finns redan väldigt mycket information att hitta kring det ändå. Än mindre de nya varianterna av covid-19 som hägrar i Kina och den variant som blivit en del av vår vardag i Sverige (samt influensa mm som belastar vård). Men den finns där och påverkar vår vardag på flera sätt och även Team FX mer än man tror.

Trots detta kan man blicka bakåt och se över året där man försökte finna sig själv igen. Detta medförde stormning för att skaffa pass och kaos på flygplatser. Det kändes som att starta en motor som stått väldigt länge och som fortfarande inte går på alla cylindrar.

Hur såg 2022 ut för Team FX? Det blev inte så många stora föreningsaktiviteter då en del verksamheter hade lagts ned eller ändrats. Några små äventyr gjordes med repellering på Frösön och ett besök i Källbergsgrottan. Bägge dessa saker går att beskåda på vår Youtube-sida. Från en säkerhetsaspekt testade vi även en kökssläckare och kunde konstatera vad den ”klarar” av. I slutet av juli blev det även dags att medverka på Storsjöyran som dessutom fick en ny president och det var väldigt ringrostigt i många led. Men den genomfördes och många lärdomar följde med för framtiden. Utöver detta skissades det även på en 20-års logo och beställdes nya tryck för kläder. Något som vi hoppas blir klar med under 2023. Vi har inte så bråttom.

Vad önskas av 2023? Det vet vi sällan. Ibland planerar vi inte så långt fram. Storsjöyran med stor sannolikhet. Egna äventyr? Vi har spanat lite på VR nu under vintervåren. Något som kan vara rimligt att göra. Men det behöver undersökas lite mer. Vi har även kikat på saker som kanot- eller kajakturer, fjällvandringar (gjorde några 2020), klätterleder, crosskart (som tydligen inte finns alls i Sverige) och liknande saker att pröva. Lika så några filmsaker som aldrig blev av. Men 2022 var en kallstart som fortfarande påverkar och vi har inte så bråttom. Det blir det de blir men inte något slarvhastigt. Vi följer utvecklingen i vår närhet samt i världen och försöker anpassa oss därefter.

Låt oss se vad händer när vi sakta tar oss framåt och genom 2023.

Sköt om er och var goda människor.