Vad händer 2020?

Innan vi går in på 2020 och det som kommer känneteckna detta år så avslutar vi året 2019. Storsjöyran och Boda Booooo ägde rum i slutet av sommaren och under senhösten och det blev lyckade, genomförda och lärorika event. Därefter påbörjade vi ett roligt och givande projekt med Svenska Elektrikerförbundet som handlade om arbetssäkerhet. Det projektet pågick hösten 2019 med inspelningar november-december-januari och avslutades under början av 2020 (mesta klart februari och några justeringar i april). Dessa filmer går nu att beskåda via Elektrikernas sociala medier i mån av att de publiceras (facebook) och via deras youtube-sida. Vi har gjort en bloopers och outtakes -film som ni kan se på vår sida och på youtube.

Vad mer under 2020? Utöver arbetssäkerhet gjorde vi även ett litet reportage om Helldogs som Johan upplevde. Den filmen går att se nu. Vi besökte också en våffelstuga och kikade på när en Boeing C-17 Globemaster III landade. C-17 är ett militärt transportflygplan som Sverige är delägare i. En ny sak vi skaffat och testar är en insta360 Twin R kamera (storleken är nästan som en gopro). Hoppas på att kunna visa fler saker med den i framtiden när det blir ljusare. Senast använde vi den i en grotta. Utöver detta har vi även haft administrativa saker som möten, bokföring, deklaration och annat nödvändigt.

Något som inte gått att undvika 2020 är covid-19. Detta påverkar givetvis möjligheterna att göra något eller planera året för den delen. Vi vet inte hur det kommer se ut inom den närmsta framtiden. Ännu svårare att se hur resten av världen kommer vara om några månader. Samt hur det kommer påverka alla. Team FX kommer givetvis följa de rekommendationer och bestämmelser som gäller och anpassa oss därefter. Vad det innebär i stort är att vissa saker vi brukar göra inte blir av (exempelvis Storsjöyran) eller att vi i vissa situationer väljer att inte göra något för att minska riskerna i denna pandemi. Däremot kommer vi fortfarande göra saker som går att göra. Det finns även filmmaterial i arkivet som vi kan sätta ihop till saker som spelades in före covid-19. Team FX är flexibel och påverkas inte så mycket av om vi gör lite eller mycket. Dock har vi prioriterat liv och hälsa först samt mer fokus på den privata delen.

Besök gärna myndighetssidor som https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ eller https://www.ecdc.europa.eu/en för mer information om covid-19.

Ta hand om er, ta hand om varandra, tvätta händerna och tänk efter före. 🙂

Team FX