GoPro Wi-Fi Combo Kit äntligen här!

GoPro Wi-Fi combo kit

Så har vi äntligen fått händerna på Wi-Fi kitet från GoPro.  USA fick givetvis den tidigare och glada ägare kunde tidigt konstatera att de fick problem med den inledningsvis då det krävdes att man uppdatera kamera, fjärrkontroll och wi-fi enheten. Något som inte var lika enkelt för en del. Även vi hade några problem att få programmet Cineform Studio (gratisversionen) att lokalisera enheterna enligt deras anvisningar. Men när det var utfört kunde vi konstatera att allt fungerade.

Nu har inte GoPro släppt de program som ska göra att man kan streama bild och kontrollera kameran via pekplattor, smarta telefoner och datorer ännu. Något som tydligen inte släpps förrän under hösten 2012 (augusti 2012 när vi skriver detta). De som oroar sig för säkerheten så står det enligt manualen (som passar en 1/6 stor docka bättre än en 1/1 människa) att man ska kunna sätta lösen mm för att undvika att andra personer tar kontroll över ens kamera.

Wi-Fi paketet har en egen strömkälla som kräver att man laddar den för att det ska fungera. Men den använder kamerans batteri om dess egen tar slut. Vilket kan vara värt att veta om man sitter i en bil och använder en nätadapter på kameran.

Några mer avancerade test har vi inte gjort som exempelvis test av räckvidd. Manualen säger 50 kameror med räckvidd på max 180 meter. Har läst att räckvidden ska vara längre om man bara använder en kamera om inte minnet sviker.

Vi köpte in Combo kitet via dustin.se som var billigaste alternativet vid beställningstidpunkten. De tog 1 390 kr för kitet medan Sportscam tar 1 490 kr. Cyberphoto har samma pris men det  finns koder för fri frakt hos dem. De olika butikerna erbjuder olika fraktformer beroende på hur mycket man beställer också. För oss  blev det billigast via Dustin av anledning att vi även köpte GoPros dykhus. Bägge dessa produkter är (vid skrivandes stund) 100 kr billigare än på andra sidor i Sverige. Men vi rekommenderar att ni kollar runt innan ni beslutar er för priser ändras med tiden.

Är produkten prisvärd? Inte just nu skulle vilja påstå. När de släpper övrig mjukvara så kommer det vara mer prisvärt. Man bör komma ihåg att i USA kostar combo-kitet 99.99 dollar och dykhuset 49.99. Dvs 100 dollar och 50 dollar. Så priset ökar med ungefär 700 respektive 300 kronor på svenskt pris. Skulle man köpa den via deras hemsida så är det värt att nämna att frakten är högre än produktens värde. Så det lönar sig inte alls. I Sverige får man priset i euro och det är väldigt nära våra svenska riktpriser. Dvs 129 euro för combo kitet och 59 euro för dykhuset. Då ska man inte glömma att frakt tillkommer. Med andra ord är det inte fullt så enkelt att komma över dessa produkter billigare.

Vi kommer göra fler tester och även visa vad man får med på dykhuset.

Är vi nöjd med produkten kanske ni undrar. Ja, det är vi. Den gör det som den ska och om vi bortser från det lilla böket att uppgradera varje del i combo kitet så finns inga invändningar.

Så ni som har medel och vill göra mer med er GoPro Hero 2 (fungerar på Hero också men inte streaming och det program som vi väntar på) så skaffa in ett combo kit.