2013 har börjat

Välkommen in i 2013. Lagom till nya året så kom tomten med några sena klappar. I detta fall den nya sugkoppen och en kamerahållare till GoPro Hero 3. Se bilder nedan.

  

Sugkoppen i sig är ingen större förändring med den gamla och man beskriver att den ska vara smidigare. Men storleksmässigt är den inte mindre utan det är mer möjligheterna som är ändrade. Man kan ta bort hela bärarmen på sugkoppen och sätta dit en liten hållare som gör att den kan användas på annat sätt och minska vibrationer. Det är även en större skruv på den som gör att den inte fastnar i kamerahuset. Man kunde släppt detta som tillbehör till den gamla sugkoppen men de ville kanske göra lite nyare än den 3 år gamla modellen.

The Frame (ramen) gör det möjligt att filma utan att behöva använda det skal som medföljer men ändå kunna använda alla andra tillbehör till kameran som tidigare krävde skyddshuset (montering på stativ, hållare mm). Kameran blir givetvis mer utsatt för fukt, smuts och andra skaderisker med denna lösning så det gäller att veta när det är lämpligt att använda den. Torra säkra miljöer inomhus och utomhus är således att föredra. Man får med 2 ramar för kameran med eller utan extra bakstycke (extrabatteri).  Ett stort plus är skyddslock för linsen. Något som man skulle vilja ha till skyddshuset också och som går att köpa (kring 200 kronor för några plastlock).

Det är trevliga och ibland nödvändiga tillbehör men onödigt dyra. GoPro sortiment för tillbehör är rent allmänt dyrt i Sverige men lika så deras kameror. Vi fick däremot  ”The Frame” eller ”Naked Frame” för 150 kr via Dustin och det var vid tillfället mycket billigare än de 499 som en del tar. På gopros hemsida kostar den 45 euro eller 40 dollar. Sugkoppen kom vi däremot inte billigare undan. Sony har en egen variant som ser riktigt praktisk ut och den går att använda med rätt fäste till gopro.

Vi kommer inte göra några vidare test på dessa produkter utan de kommer användas när vi använder kamerorna.