Dji Phantom testad!

Woody och Buzz inspekterar Team FXs Phantom och ger tummen upp. En flygande farkost med fyra rotorblad som i princip är redo att kunna flyga direkt ur kartongen.

Under februari kom två stycken Phantoms upp till Östersund ( vad vi känner till ) och en av dessa Phantoms knep Team FX. Efter montering, lödning av batteri 2, laddning av batteri och kalibrering ( enligt konstens alla regler ) så blev det dags för provtur. Temperaturen låg kring -3 grader och flygtiden blev kring 8-9 minuter. När det är varmare så ska den klara kring 10-12 minuter. Tack vare utmärkta instruktionsfilmer via DJI:s hemsida så blev det lättare att förstå sig på alla de moment som krävs. Så vi rekommenderar att blivande Phantom-piloter besöker http://www.dji-innovations.com/products/phantom/overview/.

Det går också att ha en actionkamera monterad på den. Phantom kommer utrustad med ett fäste för GoPro-kameror. Men det går använda andra med liknande utformning. Att filma med dem kräver även det träning för att få det mjukt när man flyger. Man får dock vara beredd att det inte alltid blir så mjukt men ska man ha stabilare så kostar det x antal tiotusen mer. Denna får du för under 6000:- ( kameran ingår inte ). Vi kommer skaffa in fler propellrar av styvare modell för att reducera vibrationer som kan uppstå. Man kan med fördel få dem balanserade i syfte att minska ännu mer på vibrationerna.

Ett tips är också att skaffa fler batterier.

Vi är väldigt nöjd hittills och kommer göra fler tester. Det kommer även inom kort finnas filmer från när vi flyger. Men inledningsvis några bilder från monteringen.